Idag på lunchen så började jag och mina tjejkompisar prata om betsatthet och när det gått för långt i ett förhållande. Vi kom in på ämnet eftersom min vän Sarah berättade om några olustiga textmeddelanden hon fått under förra helgen. 
 
 En vän till henne hade under förra lördagskvällen börjat betett sig konstigt när de var ute på en bar och visade tydligt upp sin svarsjuka när hon pratade med andra killar. Sarah och killen har aldrig varit mer än vänner, vi kan till och med säga att de endast varit bekanta. 
 Under kvällen stod killen i baren och tittade surt på henne medan hon roade sig med sina killkompisar. Efter ett tag började detta kännas obehagligt och väldigt konstigt. När hon sedan kom hem någon gång under morgontimmarna var telefonen full med meddelanden som berättade hur hon betett sig dåligt och skämt ut sig själv. Meddelandena liknade på långa noveller och fick henne att fundera över killens avsikter. 
 
 Mina första tanke var såklart att killen är störtkär i henne och hade blivit svartsjuk och sårad under kvällens gång. Men visst hade han gått för långt? 
 
Det slutade visst inte där. Sarah skrev ett meddelande tillbaka och förklarade att vad hon gör när hon var ute inte hade något med honom att göra och att han inte skulle lägga sig i mer. 
 Den kommande veckan fortsatte killen att skriva sina noveller. Nu handlade det inte bara om hur man beter sig på en klubb utan också hur man gör sitt arbete bäst, hur man borde anstränga sig för att lära känna sina arbetskamrater och hur man helt enkelt ska leva sitt liv. 
 Som vilken normal tjej som helst fick Sarah nog och började uppleva situationen som obehaglig. Hon bad killen om lite space och förklarade på ett bra sätt att de inte var mer än kollegor (Ja, de jobbar ihop). De var inte vänner, inte älskare utan endast kollegor. 
 
Hon har inte hört något mer efter det och jag hoppas att han förstår situationen från hennes sida. Besatthet är inte samma sak som att tycka om eller älska någon. Men hur hanterar man egentligen situationen när det gått för långt? 
 
Som pricken över i:et kommer killen in på lunchrestaurangen för att äta och ger henne inte ens så mycket som en blick. Det är tydligen lättare att vara modig över internet, inte sant? 
 
Fortsättning följer. 
 
 
kärlek, sex,

Kommentera

Publiceras ej