Ibland är det skönt att bara vara. Att få släppa alla tankar, uppgifter och krav och bara andas in nuet. Att slå igen ögonlocken, ta ett djupt andetag och uppskatta det som faktigt sker just nu
 
  Fredagar brukar innebära ett krav på att man måste festa eller umgås med människor. Att stanna hemma på en fredagskväll är nästan förbjudet. Det faller inte innan för normens ramar
  Om man nu lyckas bryta sig ur dessa ramar och kan upptäcka det som finns utanför så kan man lära sig att uppskatta något viktigt - Nuet och peace of mind. 
 
 Jag är absolut ingen filosof eller rådgivare, men jag gillar att fundera på det som sker runt omkring oss och på sättet vi människor lever. Förhoppningsvis kan jag lära mig ett och annat genom att tänka djupare på saker och sedan skriva ner dem. Om inte så har jag åtminstone försökt. 
 
Nu ska jag återgå till mitt glas rödvin, min soffa och mitt filosoferande. Jag önskar dig en trevlig fredagskväll. 
 
- J 
En sommardag för åtta år sedan satt jag på min säng i mitt gamla flickum med en penna i handen och en skrivbok i knät. Inspirationen hade slagit mig snabbt och oväntat och utan att tänka började jag skriva. 
 Tio sidor i anteckningsboken kläddes med text och utan att veta om det hade jag skapat början till det som skulle bli min egen bok. Ganska fantastiskt va? 
 
 Under det kommande året bar jag alltid runt på en skrivbok och en penna i väskan och så fort inspirationen dök upp så skrev jag. Jag höll mig väldigt mycket för mig själv under den här tiden och fann ord och berättelser i allt jag såg. Det året gjorde jag slut på flera skrivböcker och skapade mig en egen historia. 
 
 I gymnasiet valde jag att använda mig utav historien och skriva en bok som projektarbete. Jag arbetade hårt på boken, nästan så jag lät det andra skolarbetet komma efter. Det var svårt, det var svettigt och det var frustrerande. Men efter att ha hämtat ut boken på tryckeriet på stadens universitet kändes det fantastiskt. 
 
 Idag så kallar jag boken för ett första ganska naivt utkast til något som skulle kunna bli en bok. Språket behöver arbetas på och det finns mycket mycket mer att addera till storyn. Men själva handlingen är jag stolt över. Kanske kommer ett bokförlag en dag också att tycka om den.
 
Jag har inte skrivit lika intensivt de senaste åren. Inspirationen har varit svagare under vissa år och det känts som att tiden har inte räckt till. Jag antar att livet kom emellan.
 För ett år sedan köpte jag mig en ny skrivbok och bär alltid med mig den i väskan. Sakta men säkert så har sidorna börjat fyllas igen och jag kommer hela tiden ett steg närmare en färdig bok som jag kan kalla min. 
 
Livet innebär att man får kämpa hårt för det man tror på. Skrivandet är ett utmärkt exempel på det, det vet vilken författare som helst. Men det går att lyckas, folk gör det hela tiden. Det hanldlar bara om att inte ge upp. 
 
- To be continued 
författare, skriva en bok, skrivande, text,
Hon hade infört en rutin vid samtal som hon inte ville lyssna på. Desto mer han pratade, desto mer drack hon. 
 Samtalsämnet var nästan alltid detsamma och var lika irriterande som det var ledsamt att lyssna på. Han fortsatte att ständigt öppna the Ex file.
 För varje blad han öppnade i filen så drack hon mer. Och för varje glas hon drack, desto mer låtsades han att han inte märkte något. När hans samtal var slut hade hon druckit så pass mycket att hon orkade bråka med honom. Och när hon väl hade slutat skrika så började han ännu en gång att tala. Denna gång handlade om varför tidigare flickvänner alltid kom upp som ett samtalsämne för honom. För varje ångerfylld och förklarande mening som han fick ur sig, desto mer drack hon. Men endast för att inte bli arg igen. 
 Så höll dem på, det hade blivit lite av en rutin. 
 
 
kärlek, sex,